تحولات لبنان و فلسطین

حسام عقبایی گفت: پیش بینی می شود در پاییز ۹۸ در حوزه خرید و فروش مسکن بازار با رکود موجود رو به رو شود یا رکودی عمیق تر از آنچه تجربه کردیم نیز در پیش رو داشته باشیم. رکود مسکن جنبه افزایشی یا تثبیتی در بازار مسکن نداشته اما به دلیل تقاضا برای خرید و فروش انتظار می رود با توازن بین عرضه و تقاضا شاهد کاهش نرخ قیمت مسکن در شهرهای کوچک و بزرگ کشور باشیم؛ کاهش قدرت خرید مردم نیز یکی از مولفه های کاهش خرید و فروش در بخش مسکن به شمار می رود.

 بازار مسکن در پاییز و زمستان همچنان راکد باقی می ماند/ کاهش معاملات مسکن به دلیل تعمیق رکود است

حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه املاک و کارشناس بازار مسکن در گفت وگو با قدس آنلاین پیش بینی خود را از وضعیت مسکن در پاییز سال جاری اینگونه بیان کرد: از ابتدای سال ۹۸ سطح معاملات مسکن در وضعیت رکود تورمی قرار گرفت؛ درعین حالی که مسکن تا مرز  ۱۲۰ درصد افزایش قیمت را نیز تجربه کرد؛ اما کاهش حجم معاملات ۸۷ درصدی در تیر ماه سال جاری پرده از رکود و راکدی بازارمسکن در ربع قرن گذشته در ایران برداشت؛ رکودی که در تابستان به اوج خود رسید و همچنان ادامه دارد.

وی دراین باره افزود: پیش بینی می شود در پاییز ۹۸ در حوزه خرید و فروش مسکن بازار با رکود موجود رو به رو شود یا رکودی عمیق تر از آنچه تجربه کردیم نیز در پیش رو داشته باشیم. رکود مسکن جنبه افزایشی یا تثبیتی در بازار مسکن نداشته اما به دلیل تقاضا برای خرید و فروش انتظار می رود با توازن بین عرضه و تقاضا شاهد کاهش نرخ قیمت مسکن در شهرهای کوچک و بزرگ کشور باشیم؛ کاهش قدرت خرید مردم نیز یکی از مولفه های کاهش خرید و فروش در بخش مسکن به شمار می رود.

کارشناس بازار مسکن اظهار داشت: بیشترین فعالان عرصه مسکن متشکل از سرمایه گذاران یا دلالان این بخش بودند که حدود ۸۰ درصد معاملات بر اساس فعالیت های آنها بسته می شد؛ با رکود بیشتر بخش مسکن و پیش بینی تداوم رکود این دسته از مصرف کنندگان غیر واقعی مسکن نیز از ادامه سرمایه گذاری در بخش مسکن پشیمان شده و فعالیت کمتری از آنها ثبت می شود؛ لذا پیش بینی می شود نه تنها پاییز بلکه در فصل  پاییز بلکه در زمستان پیش رو نیز با رکود عمیق و روند کاهشی در خرید و فروش مسکن در واحدهای بالا متراژ و کم متراژ رو به رو شویم.

حسام عقبایی در این زمینه تصریح نمود: در حوزه اجازه بها با توجه به اینکه امسال مستاجران زودتر از موعد معین وارد بازار شدند و از نیمه فروردین ماه در تلاش برای یافتن منزل مورد نظر خود بودند بنحوی که بیشتر مستاجران تا نیمه شهریور ماه جا به جا شدند؛ لذا بازار اجاره هم رو به رکود است واجاره بها نسبت به ماه های گذشته  ۱۴ درصد کاهش قیمت داشته است. به نظر می رسد روند روند بازار اجاره در پاییز و زمستان  کاهشی است. پیش بینی می شود  در پاییز و زمستان سال جاری به دلیل کاهش تقاضا و افزایش عرضه و پایان زمان نقل و انتقالات در شهرهای بزرگ تا ۱۵ درصد و در شهرهای کوچک امکان ۲۰ درصد کاهش قیمت وجود داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.